Maatwerktrajecten, lessen en workshops voor scholen/kinderopvang/bso

Relax! Stralend jezelf is er voor scholen en kinderopvang die de sociaal-emotionele vaardigheden van kinderen
willen versterken.

 

 • Willen jullie de groepsdynamiek zichtbaar maken?
 • Loopt het niet lekker in je klas of groep?
 • Zoeken jullie naar een invulling op gebied van sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen?
 • Zijn jullie op zoek naar een leuke, inspirerende themaworkshop/les/dag(deel)?
 • Of zoeken jullie een (bekwame) vervanger voor 1 dag, die vol passie inzet op het welbevinden van kinderen?

Vanuit spelvorm en ontspanningstools wordt aandacht besteed aan de zes kenmerken van welbevinden van Professor Ferre Laevers zodat kinderen weer lekker in hun vel zitten. Een kind dat lekker in zijn vel zit zal beter om kunnen gaan met zijn emoties, met tegenslagen en tot groei/ontwikkeling/leren kunnen komen. Relax! Stralend jezelf is spelenderwijs vanuit ontspanning in balans komen.

MOTTO: ‘VANUIT ONTSPANNING WEER STRALEND JEZELF!’

WIL JIJ DAT DE KINDEREN IN JOUW GROEP….
> zich meer kunnen ontspannen?
> meer rust in hun hoofd ervaren en weten hoe ze een vol hoofd leeg kunnen maken?
> leren omgaan met emoties en stemmingen?
> (meer) vertrouwen hebben in zichzelf?
> zich gelukkig voelen en volop plezier beleven?
> genieten, stralen, zichzelf durven zijn?
> beter hun grenzen aan kunnen geven en minder overprikkeld zijn?
> weten welke ontspanningstool(s) ze in kunnen zetten bij spanning en/of stress?

DAT DE KINDEREN IN JOUW GROEP LEREN….
> ontspanning- en stress verlagende technieken te gebruiken
> rustiger en kalmer te blijven in spannende situaties (bijv. toets, wedstrijd of sociale gebeurtenis)
> met negatieve stemmingen (gevoelens) om te gaan
> wat jullie als groep en individu écht gelukkig maakt
> positief te denken
> welk effect inspanning en ontspanning heeft


Dan kan Relax! Stralend jezelf wellicht ook voor jouw groep of school iets betekenen!

WIST JE DAT…

 • wij via Jongeren Op Gezond Gewicht Venlo/ Venlo.fit regelmatig maatwerktrajecten op scholen geven, ter bevordering van de positieve gezondheid?
 • naast sport en goede voeding, voldoende ontspanning en slaap een essentiële voorwaarde is voor een lang, gezond en gelukkig leven?
 • er al verschillende scholen vanuit eigen budget en/of subsidie Relax! Stralend jezelf lessen door de hele school inzetten?
 • er al verschillende scholen vanuit eigen budget en/of subsidie die professionalisering voor leerkrachten/team inzetten in de vorm van de inspiratietraining/bouwvergaderingen/studiedagen/themalessen rondom Relax! Stralend jezelf inzetten?
 • er al verschillende scholen op deze manier ontspanning als doorgaande lijn inzetten om vanuit welbevinden te starten en kinderen lekker(der) in hun vel te laten komen zodat ze tot groei, tot leren, tot ontwikkeling komen?
 • wij ook een aanbod verzorgen om vanuit de stap VOELEN het team te trainen vanuit de basistraining van SOS kinderen en emoties? 

In deze tijd van hoge prestatiedruk en weinig momenten om even niets te hoeven en/of te moeten is het fijn als kinderen even een uurtje lekker kunnen bewegen, plezier maken, genieten en ontspannen. Dit kan bijv. door Relax! Stralend jezelf lessen, workshops of training in te zetten in school of kinderopvang. Relax! Stralend jezelf lessen zijn er voor alle leeftijden. Ook middels onze rol als (oud)leerkracht weten wij als geen ander hoe belangrijk deze lessen zijn voor onze kinderen in deze huidige maatschappij. Daarnaast inspireren wij graag de kind-professional om bewustwording te creëren op het gebied van welbevinden en het belang van afwisseling in in- en ontspanning.

Welke school neemt deze waardevolle lessen op in het lesaanbod? Welke school zet scholingsbudget in om leerkrachten/pedagogisch medewerkers te trainen om de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen te sterken?

Zijn jullie een JOGG school en heb je interesse voor jullie school neem dan ook contact met ons op om te kijken wat we voor jullie school kunnen betekenen? Ook voor de kinderopvang zijn er mogelijkheden. We gaan graag met je in gesprek! Stuur een bericht via info@relaxstralendjezelf.nl of maak gebruik van onderstaand formulier.

Ook voor lessen in het kader van cultuureducatie zijn er vaak mogelijkheden binnen budget voor je school/groep, in regio Venlo o.a. via Stichting Cultuurpad. Informeer bij jouw werkgever/bestuur naar mogelijkheden voor budget/subsidie.

Interesse? Stuur een mail naar info@relaxstralendjezelf.nl of vul onderstaand formulier in.

 

Wij ontmoeten je graag,

 

Christel Lubse en Chantal Berends

 

Lees meer over ons op Wie zijn wij?.

 

Waar zijn wij werkzaam?

Wij zijn werkzaam in regio Venlo en omstreken (Chantal Berends) en in regio Eindhoven en omstreken (Christel Lubse). Kom je uit een ander deel van Nederland? We komen graag in contact om te onderzoeken welke mogelijkheden hier zijn.